Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mus ziemniaczany z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mus ziemniaczany podawać z mięsem i surówką

Mus ziemniaczany z żółtym serem

Składniki:

Mus ziemniaczany z żółtym serem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mus ziemniaczany z żółtym serem
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, dodać mleko i surowe masło, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Masę ziemniaczaną wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, po wierzchu polać śmietanką, posypać utartym żółtym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni na złoty kolor. Podawać od razu po przygotowaniu.