Sposób przygotowania:
Muffinelki
Sposób przygotowania :
Zagnieść ciasto kruche z mieszanki z dodatkiem tłuszczu i jajka. Wylepić ciastem foremki wysmarowane tłuszczem. Zagotować mleko odstawić na 2 minuty, wsypać budyń i intensywnie mieszać rózgą-trzepaczką 1 minutę. Na dno babeczek wyłożyć po 2-3 wiśnie, a na wierzch po łyżce gorącego budyniu. Piec 15-20 minut.
Piekarnik gazowy: temperatura 170°C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temperatura 170°C (powinien być podgrzany).
SMACZNEGO !
Zagnieść ciasto kruche z mieszanki z dodatkiem tłuszczu i jajka. Wylepić ciastem foremki wysmarowane tłuszczem. Zagotować mleko odstawić na 2 minuty, wsypać budyń i intensywnie mieszać rózgą-trzepaczką 1 minutę. Na dno babeczek wyłożyć po 2-3 wiśnie, a na wierzch po łyżce gorącego budyniu. Piec 15-20 minut.
Piekarnik gazowy: temperatura 170°C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temperatura 170°C (powinien być podgrzany).
SMACZNEGO !