Muffinelki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i dobre muffinelki łatwe w przygotowaniu.

Muffinelki

Składniki:

Muffinelki

 

  • Składniki :
  • 1 opak Ciasta kruchego,
  • 100 g masła,
  • jajko,
  • Budyń o smaku śmietankowym,
  • 400 ml mleka,
  • 250 g wiśni świeżych lub mrożonych (wypestkowanych).

Sposób przygotowania:

Muffinelki
Sposób przygotowania :
Zagnieść ciasto kruche z mieszanki z dodatkiem tłuszczu i jajka. Wylepić ciastem foremki wysmarowane tłuszczem. Zagotować mleko odstawić na 2 minuty, wsypać budyń i intensywnie mieszać rózgą-trzepaczką 1 minutę. Na dno babeczek wyłożyć po 2-3 wiśnie, a na wierzch po łyżce gorącego budyniu. Piec 15-20 minut.

Piekarnik gazowy: temperatura 170°C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temperatura 170°C (powinien być podgrzany).

SMACZNEGO !