iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Miodowe herbatniczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasteczka u mnie są malutkie bo takie zakupiłam ostatnio wykrawaczki, ale można je zrobić w dowolnym kształcie.

Miodowe herbatniczki

Składniki:

Miodowe herbatniczki

 

  • 225 gram masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki syropu korzennego z miodem
  • 1 jajko
  • 4 szklanki mąki tortowej

Sposób przygotowania:

Miodowe herbatniczki

ETAP 1:

Miodowe herbatniczki
Ciasto ma być dosyć cieniutko rozwałkowane

Miękkie masło utrzeć z cukrem i 1/2 łyżeczki na krem, następnie dodać jajko i nadal ucierać, mąkę przesiać i małymi porcjami dosypać do utartego kremu na zmianę z syropem.

Po połączeniu się wszystkich składników ciasto przełożyć do miski i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wyciąć kształt ciastek.

ETAP 2:

Miodowe herbatniczki
Pieczemy zgodnie z wielkością ciastek abby były złociste.

Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich ciasteczka, piec w temp. 180st około 10-12 minut.


Tagi:

ciastka miód