sitting bull

sitting bull

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Miodowe żeberka z cukinią

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 695

Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec

Miodowe żeberka z cukinią

Składniki:

Miodowe żeberka z cukinią

 

  • łyżka musztardy

 

 

 

 

 

 

 

  • 2 łyżki oliwy

 

 

Sposób przygotowania:

Miodowe żeberka z cukinią
Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10 minut. Podawać do żeberek.