zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Miodowa karkówka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Karkówka z miodową nutą...........

Miodowa karkówka

Składniki:

Miodowa karkówka

 

  • 4 plastry karkówki o grubości 1cm
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • 1/4 łyżeczki przyprawy Fit up do potraw mięsnych
  • 1/4 łyżeczki przyprawy kucharek smak lata
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • delikat w płynie
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku czosnkowego
  • 1 mini kostka czosnkowa
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Miodowa karkówka
Płaty karkówki umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu. Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać. Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso delikatem. Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut. W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody. Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.