Mintaj z grilla ze sliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nasz ulubiony przysmak z grilla to ryby.

Mintaj z grilla ze sliwkami

Składniki:

Mintaj z grilla ze sliwkami

 

  • 50 dag mrozonych filetow z mintaja
  • przyprawa do ryb
  • cebula
  • olej
  • 15 suszonych sliwek
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mintaj z grilla ze sliwkami
Filety rozmrazamy, myjemy i osuszamy. Nacieramy sola i pieprzem oraz oproszamy przyprawa do ryb. Cebule obieramy i kroimy w polplasterki. Kazdego fileta ukladamy na kawalku folii aluminiowej skropionym olejem. Obkladamy cebula. Wzdluz ryby ukladamy po kilka sliwek. Folie zwijamy. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie ok. 10 minut.