2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Mini serniczki z czerwoną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wspaniały deser w postaci pulchnych mini serniczków z orzeźwiającym dodatkiem czerwonej porzeczki,prawdziwa uczta!

Mini serniczki z czerwoną porzeczką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mini serniczki z czerwoną porzeczką

 

 

  • Masa:
  • 35 dag mielonego twarożku
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki mleka
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki czerwonej porzeczki
  • cukier puder do oprószenia

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mini serniczki z czerwoną porzeczką
Ciasto na około 10 foremek: Mąkę wysypać na stolnicę przemieszać z proszkiem do pieczenia dodać resztę składników i szybko zagnieść kruche ciasto.Wylepić ciastem foremki do mini tart blaszane lekko trzeba natłuścić przed wylepieniem,ja miałam silikonowe więc nie było takiej potrzeby. Zmielony twarożek utrzeć z żółtkami,budyniem olejem,cukrem i mlekiem na puszystą masę ,białka ubić oddzielnie na pianę i wymieszać delikatnie z masą,wylać masę serową do foremek,na wierzch rozsypać równomiernie czerwoną porzeczkę posypać wiórkami wstawić do nagrzanego do 170*c piekarnika i piec około 40 minut. Po ostudzeniu posypać grubo cukrem pudrem.
Mini serniczki z czerwoną porzeczką
robimy ciasto kruche i wylepiamy foremki
Mini serniczki z czerwoną porzeczką
wylewamy masę twarogową na ciasto kruche
Mini serniczki z czerwoną porzeczką
rozsypujemy porzeczki posypujemy wiórkami i pieczemy