superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Mini kebaby z sałatką i otrębami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Moja propozycja na smaczną i niebanalną kolację.

Mini kebaby z sałatką i otrębami

Składniki:

Mini kebaby z sałatką i otrębami

 

  • 300 g szynki wieprzowej
  • sól morska
  • pieprz ziołowy
  • przyprawa kuchni arabskiej Kebab Kamisa
  • olej roślinny do smażenia
  • mix sałat
  • pomidorki koktajlowe
  • otręby granulowane z czarną porzeczką Kupiec

Sposób przygotowania:

Mini kebaby z sałatką i otrębami
Mięso mielimy w rozdrabniaczu. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą kuchni arabskiej do smaku. Przyznaję, że tej ostatniej przyprawy nie żałowałam :) Jeśli mięso będzie zbyt suche można dodać jajko. Mięso formujemy na wykałaczkach i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Sałatę myjemy i osuszamy. Układamy do miseczek. Do każdej miseczki dajemy też pomidorki i posypujemy otrębami granulowanymi z czarną porzeczką. Podajemy z usmażonymi mini kebabami. Można do tego zestawu przygotować też sos czosnkowy.