LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Minestrone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo zdrowa i syta zupa.

Minestrone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Minestrone

 

 

Sposób przygotowania:

Minestrone
Czosnek, cebulę, seler, marchewkę, ziemniaki, fasolkę i cukinię drobno pokroić. Masło z oliwą rozgrzać w garnku, obsmażyć na nich boczek pokrojony w kostkę. Dodać czosnek i cebulę, podgrzewać przez 2 minuty, następnie dodać seler, marchew, ziemniaki i podgrzewać kolejne 2 minuty. Dołożyć cukinię, przykryć i dusić przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wlać bulion, dodać pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, posiekaną bazylię, doprawić solą i pieprzem. Gotować 1 godzinę. Makaron wrzucić do garnka i gotować 10 minut. Jeszcze raz doprawić do smaku. Każdą porcję zupy posypac startym serem.
Minestrone
Duszenie szynki z cebulą na zupę minestrone.
Minestrone
Dodanie do duszonej cebuli marchwi, selera i ziemniaków.
Minestrone
Dodanie do warzyw fasolki, cukinii i bulionu.
Minestrone
Dodanie cienkiego makaronu do zupy z pomidorami.