halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Mięso w pomarańczach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Moje eksperymenty smakują ,warto próbować niepowtarzalnych smaków.

Mięso w pomarańczach

Składniki:

Mięso w pomarańczach

 

  • pomarańcze duże 2 sztuki
  • mięso mielone 60 dag
  • czosnek 1 ząbek duży
  • sól
  • papryka ostra 3 szczypty
  • sos sojowy 1 łyżka
  • ziarno słonecznika 3 łyżki
  • oliwa 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Mięso w pomarańczach
Pomarańcze umyć, sparzyć gorącą wodą, osuszyć. Przekroić na połówki, wyciągnąć miąższ i pokroić na małe kawałki. Na rozgrzany olej włożyć mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. , mieszać i podsmażyć. Dodać pokrojone pomarańcze, ziarno słonecznika. Przyprawić przyprawami. Jeszcze parę minut smażyć. Napełniamy połówki pomarańczy farszem. Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika na ok 10 minut.

Tagi:

mięso sosy