mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Mięsne kwiatki z sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mięsne kwiatki z sosem.

Mięsne kwiatki z sosem

Składniki:

Mięsne kwiatki z sosem

 

  • 3 czerwone papryki
  • oliwa
  • natka pietruszki

 

  • Farsz:
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • żółtko
  • 0,5 opakowania przyprawy do mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kwiatki z sosem
Na początku robimy farsz- czosnek oraz cebulę obieramy. Następnie czosnek preciskamy przez praskę a cebulę drobno kroimy. Mieszamy z mięsem, żółtkiem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Papryki myjemy i osuszamy. Odkrawamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w 1 cm plastry. Krążki papryki wypełniamy mięsem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron. Następnie przygotowujemy sos- cebulę obieramy i razem z pieczarkami i ogórkami kroimy w małą kostkę. Dodajemy śmietanę oraz majonez. Dokładnie mieszamy, Doprawiamy. Wkładamy na godzinę do lodówki. Na talerze wykładamy paprykę z mięsem, nakładamy sos. Sos dekorujemy listkami natki pietruszki.