Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Mięsna zupa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taka zupa może z powodzeniem zastąpić drugie danie.W jesienne i zimowe dni,będzie sytym i rozgrzewającym posiłkiem.

Mięsna zupa z pieczarkami

Składniki:

Mięsna zupa z pieczarkami

 

  • 1 kg surowej szynki
  • pół kilo pieczarek
  • 2 duże cebule
  • pół szklanki zielonego groszku ( może być z puszki )
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego (4-5 )

Sposób przygotowania:

Mięsna zupa z pieczarkami
Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w małą kostkę i obsmażamy na oleju.Usmażone mięso razem z tłuszczem na którym się smażyło przekładamy do garnka. Pieczarki i cebule obieramy,myjemy i kroimy w półplasterki ,przesmażamy,każde osobno na oleju i dodajemy do mięsa. Zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy groszek i przecier,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

szynka