kajol695

kajol695

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Mielonka wieprzowa panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna mielonka wieprzowa nadaję się na biwak lub kemping

Mielonka wieprzowa panierowana

Składniki:

Mielonka wieprzowa panierowana

 

  • 1 puszka mielonki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielonka wieprzowa panierowana
Mielonkę pokroić w grube plastry . Mleko rozkłócić w garnuszku z jajkiem i wymieszać dokładnie z mąką i sproszkowaną papryczką . Wlać na talerz . Maczać w tym cieście mielonkę , smażyć z obydwu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu . Podawać zaraz po przygotowaniu . Jako dodatek można dodać sałatkę lub surówkę warzywna i ziemniaki puree

Tagi:

jajko jajka