mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Mielone kalafiorowo koperkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szukałam pomysłu na pół kalafiora i pomysł zrodził się sam. Miałam do tego pęczek koperku i powstały wegetariańskie mielone które są lekkie i zdrowe. Można zjeść kilka bez żalu o kalorie.

Mielone kalafiorowo koperkowe

Składniki:

Mielone kalafiorowo koperkowe

 

Sposób przygotowania:

Mielone kalafiorowo koperkowe

ETAP 1:

Mielone kalafiorowo koperkowe
kalafior gotuję aldente w osolonej wodzie

Kalafiora dzielę na różyczki i gotuje al dente w osolonej wodzie. Odcedzam i przelewam zimną wodą.

ETAP 2:

Mielone kalafiorowo koperkowe
w misce siekam kalafiora dodaję koperek bułkę

Bułkę namaczam w mleku, odsączam. dodaję do miski, razem z kalafiorem, koperkiem, jajkiem, siekam nożem.

Doprawiam sola, pieprzem.

ETAP 3:

Mielone kalafiorowo koperkowe
formuje klopsy obtaczam w bułce tartej w misce

Formuję klopsiki i obtaczam je w bułce tartej.

ETAP 4:

Mielone kalafiorowo koperkowe
mielone smażę na patelni na rumiany kolor

Smażę na oleju na rumiany kolor z każdej strony.


Tagi:

warzywa dania