2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Mielone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Mielone inaczej z warzywami-dodatek kalafiora i papryki sprawia ze są soczyste i kolorowe,podałam z ziemniakami pieczonymi i surówką z sałaty

Mielone z warzywami

Składniki:

Mielone z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z warzywami
Kalafior podzielić na małe różyczki blanszować 5 minut w osolonym wrzątku,odcedzić przestudzić i drobno posiekać nożem.Paprykę umyć wydrążyć z nasion i pokroić w kostkę tak samo obraną cebulkę. Połączyć wszystko w misce z mięsem mielonym,wbić jajka,dodać kajzerkę namoczoną wcześniej w wodzie doprawić do smaku solą pieprzem oraz gałką i przyprawą do kebaba,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,wyrobić masę formować owalne kotleciki i panierować w bułce tartej . Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni z obu stron na rumiano. Smacznego!