SUPERPRZEPIS

Mielone z warzywami i fasolą

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Mielone z warzywami i fasolą

Kotleciki mielone z dodatkiem warzyw i białej fasolki to pomysł na pysznego mielonego w innej odsłonie.

Składniki:

Mielone z warzywami i fasolą

 

Sposób przygotowania:

Mielone z warzywami i fasolą

ETAP 1:

Mielone z warzywami i fasolą
Startą na tarce cukinię posolić i odcisnąć.

Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć.

ETAP 2:

Mielone z warzywami i fasolą
Startą cukinię połączyć z mielonym mięsem.

Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą cukinię.

ETAP 3:

Mielone z warzywami i fasolą
Wszystkie przygotowane składniki razem wymieszać.

Do mięsa z cukinią dodać startą na tarce marchewkę, pokrojony w pół krążki por, jajko, fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.

ETAP 4:

Mielone z warzywami i fasolą
Uformowane kotleciki obtaczać w płatkach z obu stron.

Z masy formować kotleciki i obtaczać w płatkach kukurydzianych.

ETAP 5:

Mielone z warzywami i fasolą

Smażyć na rumiano z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.