Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Mielone w sosie porowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne gotowane mięsne kulki w delikatnym kremowym sosie porowym. Pysznie smacznie i szybko ! Naprawdę polecam.

Mielone w sosie porowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone w sosie porowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone w sosie porowym
Kotlety: Wszystkie składniki na kulki mieszamy , doprawiamy do smaku i formujemy nieduże kulki. Bulion gotujemy wrzucamy kulki i gotujemy ok 30 minut . Ugotowane wyjąć z bulionu . Sos: Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy na cienkie pół plasterki. Marchewkę obieramy , myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa smażymy na maśle. Posypujemy mąką i wlewamy 1 szkl bulionu , gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy pulpety , wlewamy śmietankę dodajemy chrzan doprawiamy o smaku , dokładnie mieszamy i dusimy całość ok 5 minut.
Mielone w sosie porowym
Wszystkie składniki na kulki mieszamy , doprawiamy do smaku i formujemy nieduże kulki. Bulion gotujemy wrzucamy kulki i gotujemy ok 30 minut . Ugotowane wyjąć z bulionu .
Mielone w sosie porowym
Warzywa smażymy na maśle. Posypujemy mąką i wlewamy 1 szkl bulionu , gotujemy ok 10 minut.
Mielone w sosie porowym
Następnie dodajemy pulpety , wlewamy śmietankę dodajemy chrzan doprawiamy o smaku
Mielone w sosie porowym
Całość dusimy około 5 minut ewentualnie doprawiamy