DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Meksykański garnek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli masz ochotę na podróż do Meksyku za grosze- wypróbuj to danie!

Meksykański garnek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Meksykański garnek

 

  • 200 g schab,
  • 2 sztuki papryka czerwona,
  • 2 puszki Pomidory krojone z puszki,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 opakowanie kukurydza w puszce,
  • 1 puszka czerwona fasola,
  • sól do smaku,
  • do smaku pieprz czarny grubomielony Prymat,
  • do smaku oregano,
  • 1 łyżka bazylia (świeża),
  • 2 łyżeczki cukier,
  • 1/2 litra bulion

 

Sposób przygotowania:

Meksykański garnek
Mięso pokroić w kostkę, doprawić. Cebule posiekać, wrzucić na patelnię, zeszklić, wrzucić mięso, obsmażać z każdej strony, zalać bulionem, dusić do miękkości. Paprykę pokroić w paski, podsmażyć, wrzucić do garnka mięso z bulionem, paprykę, czosnek zmiażdżony, kukurydzę, fasolę, pomidory i przyprawy, dusić razem przez ok. 1 godzinę. podawać z ryżem. Smacznego!
Meksykański garnek
Etap 1
Meksykański garnek
Etap 2

Tagi:

schab