kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Medaliony z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ulubione danie mmmmmm pychotka

Medaliony z winogronami

Składniki:

Medaliony z winogronami

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z winogronami
Mięso podsmażamy sobie na oleju, oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy do niego pokrojoną w plasterki cebulkę i smażymy razem 3 minuty. Wyjmujemy mięso a w zamian wlewamy rosół i gotujemy 5 minut na małym ogniu. Wszystkie winogrona przekrajamy na połówki a następnie wypestkowujemy je. Wrzucamy winogrona do sosu i gotujemy minutę. Mąkę rozprowadzamy wodą, dodajemy do sosu i gotujemy 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy siekanym szczypiorkiem. Podajemy z ryżem i polane sosikiem. Smacznego!

Tagi:

ryż winogrona