noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

maślaki w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Uwielbiam chodzić na grzyby, a potem je przyrządzać. Takie maslaki smakuja znakomicie.

maślaki w śmietanie

Składniki:

maślaki w śmietanie

 

  • około półtora kilograma maślaków (najlepsze sa młode),
  • 20 dag cebuli,
  • 15 dag masła,
  • 300 ml śmietany kremówki,
  • natka pietruszki,
  • sól

Sposób przygotowania:

maślaki w śmietanie
Maslaki obieramy-z kapeluszy ściagamy skórkę, nózki przycinamy i obieramy.Cebulę kroimy w kosteczke i szklimy na maśle, dodajemy grzyby, smażymy na małym ogniu przez około 10 minut. Wlewamy śmietanę i dusimy jeszcze 5 minut, przed podaniem dekorujemy natka pietruszki.