mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Masa śmietanowa do ciast, deserów...

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mój ulubiony przepis na bitą smietanę

Masa śmietanowa do ciast, deserów...

Składniki:

Masa śmietanowa do ciast, deserów...

 

Sposób przygotowania:

Masa śmietanowa do ciast, deserów...
Żelatynę rozpuszczam w 1/4 szklanki gorącej wody, mieszam do rozpuszczenia i odstawiam.
Schłodzoną śmietanę przelewam do miski i ubijam trzepaczką lub mikserem. Pod koniec ubijania dodaję przesiany cukier puder, dalej ubijam. Do ubitej śmietany dodaję sok z cytryny i ostudzoną rozpuszczoną żelatynę, mieszam. Powstałą masą przekładam np. biszkopt i wstawiam do lodówki do schłodzenia.

Tagi:

masa ciasto