szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

marynata z czosnku i zielonego pieprzu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

intensywna marynata do mięs z czosnku i zielonego pieprzu

marynata z czosnku i zielonego pieprzu

Składniki:

marynata z czosnku i zielonego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

marynata z czosnku i zielonego pieprzu
Czosnek obrać i pokroic na cienkie plasterki,dodac ziarenka zielonego pieprzu, oliwę, ocet balsamiczny,bazylię,sól i czarny pieprz.Wszystko dokładnie wymieszać.Marynata doskonale nadaje sie do wieprzowiny,wołowiny i dziczyzny.Można też dodać sok z cytryny i marynować ryby i drób, wtedy marynata będzie nieco delikatniejsza. Mięso najlepiej zamarynować na noc,wtedy idealnie przejdzie smakiem.