pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata octowa do królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

doskonale skrusza świeże mięso królicze nadając mu kwaskowatego smaku

Marynata octowa do królika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata octowa do królika

 

Sposób przygotowania:

Marynata octowa do królika
Do rondelku zagotowujemy wodę z przyprawami i cebulą dymką. Chwilę gotujemy. Do gotującej się wlewamy ocet i ponownie zagotowujemy. Marynatę studzimy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso z królika i pozostawiamy na kilka godzin w celu skruszenia. Marynowane mięso będzie miało mleczną barwę, a po przekrojeniu lekko różowy kolor. Smak z nutą kasowości dzięki obecności octu.
Marynata octowa do królika
Składniki marynaty mieszamy ze sobą, zagotowujemy i wlewamy ocet

Tagi:

mięso