Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marchewka z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały dodatek do obiadu.

Marchewka z ketchupem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka z ketchupem

 

  • 3 duże marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Marchewka z ketchupem
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do niej wyciśnięty czosnek, trochę przyprawy uniwersalnej, wlać wodę. Garnek z marchewką przykryć. Gotować na małym ogniu tak długo, aż marchewka zrobi się miękka. Od czasu do czasu zamieszać. Jak marchewka będzie już miękka, dodać do niej ketchup i zamieszać. Gotować dalej bez przykrycia 1-2 minuty. Po tym czasie garnek z marchewką zdjąć z ognia. Do marchewki dodać masło. Mieszać powoli, aż masło się rozpuści i wszystko się połączy. Podawać jako dodatek do obiadu.
Marchewka z ketchupem
Obrana i starta na tarce o dużych oczkach marchewka.
Marchewka z ketchupem
Marchewka z dodatkiem czosnku przyprawy uniwersalnej i wody.
Marchewka z ketchupem
Ketchup dodany do ugotowanej marchewki.
Marchewka z ketchupem
Masło dodane do marchewki z ketchupem po zdjęciu garnka z ognia.