goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Marchewka pasteryzowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niezastąpiona zimową porą, gdy jesteśmy mocno zapracowane i ... kochamy przetwory.

Marchewka pasteryzowana

Składniki:

Marchewka pasteryzowana

 

 

  • zalewa na 1 porcję:
  • woda 1 l
  • cukier 3 łyżki
  • sól 1 łyżka
  • kwasek cytrynowy szczypta

Sposób przygotowania:

Marchewka pasteryzowana
Marchewki oczyszczamy, kroimy w słupki lub w kostkę. Przekładamy ją do wyparzonych słoików. Przygotowujemy zalewę: wodą zagotowujemy z kwaskiem cytrynowym, solą i cukrem. Powstałą zalewą zalewamy marchewkę, zakręcamy. Pasteryzujemy około 20 minut.

Tagi:

marchewka