mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mało efektowny, za to pyszny szpinak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetna kompozycja zdrowego, pełnego witamin szpinaku połoczona ze słonym serem feta oraz serem półtłustym, który nadalje idealnego smaku.

Mało efektowny, za to pyszny szpinak Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mało efektowny, za to pyszny szpinak

 

Sposób przygotowania:

Mało efektowny, za to pyszny szpinak
Szpinak musimy opłukać, aby były cysty, możemy go podzielić na mniejsze kawałki rwąc dłonią. Następnie na głęboką patelni, czystą z masłem, ok 3 łyżek wykładamy go. Podduszamy, na małym ogniu zostawiamy go aż woda wyparuje. Czosnek musimy obrać, najlepiej polecam polski. Za pomocą praski wyciskamy go do szpinaku. Mieszamy. o ok 3 minutach dodajemy śmietanę 18 procentową. mieszamy Wszystko. Ser biały i ser feta dodajemy do szpinaku. Najlepiej wcześniej ser rozgnieść, bądź podzielić na mniejsze kawałki. Wybór do nas należy. Następnie dodajemy do szpinaku. Mieszamy. Pozostawiamy chwilę na ogniu. Musimy dobrze wymieszać sery. Możemy doprawić solą i pieprzem. Posiekany koper, opłukany także dodaje fajnego smaku.
Mało efektowny, za to pyszny szpinak
opłukany szpinak, podduszany na maśle, z dodatkiem czosnku
Mało efektowny, za to pyszny szpinak
Dodana do szpinaku śmietana, już wymieszana z nim
Mało efektowny, za to pyszny szpinak
Rozdrobniony ser, w moim przypadku pokrojony w kostkę

Tagi:

sery szpinak ser