kayleb

kayleb

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 25]

Malinowe babeczki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najlepsze babeczki na świecie

Malinowe babeczki

Składniki:

Malinowe babeczki

 

  • Na około 12 sztuk:
  • 40 dag mrożonych malin
  • 4 jajka
  • 10 dag cukru
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 40 dag chudego twarogu
  • 10 dag kremowego twarożku śmietankowego
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 30 dag śmietanki kremówki
  • 4 torebki budyniu waniliowego
  • 3 łyżki kaszki manny
  • łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Malinowe babeczki
KROK 1 Maliny rozmrozić i osączyć.Jajka, cukier i 1 torebkę cukru waniliowego utrzyj na gęstą, kremową masę. Twaróf utrzyj z twarożkiem, skórką cytrynową i 10 dag śmietanki kremówki. Dosyp budyń i kaszkę - wymieszaj. Połącz z pastą jajeczną. KROK 2 Dwanaście foremek do babeczek wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem i malinami (około 15 dag). Piecz 45 - 50 minut w temperaturze 175 stopni. Wyjmij, ostudź. Zmiksuj 15 dag malin, przetrzyj przez sitko. Wymieszaj z cukrem pudrem. KROK 3 Ubij resztę śmietanki, dosypując cukier waniliowy. Przełóż do szprycy do dekorowania tortów. Wyciśnij po porcji śmietanki na każdą z babeczek. Polej odrobiną sosu malinowego. Udekoruj pozostałymi całymi malinami. Zajadać ze smakiem:)

Tagi:

jajko jajka