lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Makaronowy miks z woka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna potrawa wyszła szybko i smacznie polecam

Makaronowy miks z woka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaronowy miks z woka

 

  • Makaron do spaghetti 300 gram
  • pomidory 4 duże koło 400 gram
  • pieczarki 400 gram
  • marchew 4 duże
  • sos sałatkowy koperkowo-ziolowy Winiar 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • pomysł na Boloński garnek Winiar

Sposób przygotowania:

Makaronowy miks z woka
1- Najpierw nastawiamy garnek z wodą i do gotującej wody wkładamy makaron łamiemy go na trzy części gotujemy aż do półtwardości odcedzamy 2- Marchew obieramy i trzemy na tarce wkładamy do woka 3- Pomidory myjemy i kroimy drobno wkładamy do woka 4 - Pieczarki kroimy w grubsze plastry wkładamy do woka zalewamy oliwa 3 łyżkami 5- Dusimy aż marchewka puści sok i warzywa zmiękną i zaczną się dusić 6-Jak warzywa się pod dusza wtedy ściągamy pokrywkę i podsmażamy je następnie rozrabiamy Garnek Boloński w według instrukcji na opakowaniu i wlewamy do woka mieszamy 7- Teraz wkładamy odcedzony makaron i mieszamy 15 minut i gotowe nasz sos zgęstnieje i nic więcej nie robimy mam gotowy obiad całość przekładamy do większego półmiska, a ztamtad na talerze starcza na 6 porcji
Makaronowy miks z woka
Marchew obieramy i trzemy na tarce apotem wkładamy do woka
Makaronowy miks z woka
Pomidory myjemy i kroimy drobno a nastepnie wkładamy do woka
Makaronowy miks z woka
Pieczarki myjemy kroimy wplastry wkładamy do woka posypujemy sosem sałatkowym koperkowo ziołowym
Makaronowy miks z woka
Do przygotowanego sosu z machewki pomidorow pieczarek w kładamy makaron odcedzony

Tagi:

makaron sosy