Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Makaronowa patelnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i szybkie danie z makaronem

Makaronowa patelnia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaronowa patelnia

 

 

Sposób przygotowania:

Makaronowa patelnia
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać drobno. Z parówek zdjąć folię, pokroić je w plasterki. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. W rondlu, na oleju przesmażyć cebulę i paprykę, dodać pieczarki, a na koniec parówki. Posypać pieprzem i odrobiną soli. W międzyczasie w garnku ugotować spaghetti wg przepisu na opakowaniu, na pół twardo. Odcedzić i wrzucić do rondla. Wymieszać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wrzucić do miseczki, wlać mleko i śmietankę, wbić 2 jajka, roztrzepać, dodać sól, pieprz i bazylię. Wymieszać. Zalać tym sosem składniki w rondlu. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach i posypać całość. Przykryć pokrywką i nie mieszając smażyć około 10-12 minut na małym ogniu. Zdjąć pokrywkę, gotowe danie pokroić na ćwiartki i podawać ozdobione bazylią
Makaronowa patelnia
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać drobno. Z parówek zdjąć folię, pokroić je w plasterki
Makaronowa patelnia
W międzyczasie w garnku ugotować spaghetti wg przepisu na opakowaniu, na pół twardo. Odcedzić i wrzucić do rondla. Wymieszać.
Makaronowa patelnia
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wrzucić do miseczki, wlać mleko i śmietankę, wbić 2 jajka, roztrzepać, dodać sól, pieprz i bazylię
Makaronowa patelnia
Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach i posypać całość. Przykryć pokrywką i nie mieszając smażyć około 10-12 minut na małym ogniu.