renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Makaron na zielono z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sycące danie łączące sobie witaminy z warzyw, węglowodany z makaronu, troszkę mięska i przyprawy wyostrzające smaki.

Makaron na zielono z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron na zielono z cukinią

 

  • 1 mała cukinia
  • 3 garście fasolki szparagowej zielonej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3-4 parówki
  • łyżka oleju
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
  • makaron wstążki 200 gram
  • natka pietruszki do posypania
  • po 100 gram mozzarelli i sera żółtego wędzonego

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron na zielono z cukinią
Na początek obrać, umyć i pogotować parę minut fasolkę szparagową. odcedzić. Makaron ugotować na półtwardo. Na patelni rozgrzać olej podać pokrojone parówki, cebulę i czosnek i podsmażyć, pod koniec smażenia dodać pieprz ziołowy, następnie cukinie pokrojoną w plasterki (dowolne), fasolkę, lekko posolić. Podusić kilka minut, dodać makaron i dobrze wymieszać. Na koniec posypać pokrojonymi serami i podgrzać tak by się rozpuściły. Przed podaniem posypać siekana natką pietruszki.
Makaron na zielono z cukinią
Obraną i umytą fasolkę lekko podgotować.
Makaron na zielono z cukinią
Makaron wstążki ugotować na półtwardo i odcedzić.
Makaron na zielono z cukinią
Na patelni podsmażyć parówki, cebulę, czosnek i dodać cukinię.
Makaron na zielono z cukinią
Dodać makaron, fasolkę, a na koniec posypać serami.