Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron łazanki z mięsem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łazanki z mięsem i kapustą to smaczne i sycące danie. Do tego dania można wykorzystać różne gatunki ugotowanego mięsa.

Makaron łazanki z mięsem i kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron łazanki z mięsem i kapustą

 

  • 1 udko z kurczaka
  • 30-40 dag mięsa wieprzowego
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki smalcu
  • 70-80 dag kapusty białej
  • 30-40 dag makaronu łazanki
  • 1 cebula
  • 1 mały por
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron łazanki z mięsem i kapustą
Kapustę ugotować na pół miękko z dodatkiem odrobiny soli, odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę. Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, por i kostkę rosołową, ugotować. Miękkie mięso i marchewkę wyjąć z rosołu, ostudzić, z mięsa usunąć kości, posiekać. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić posiekaną cebulę, dodać kapustę, mięso, pokrojoną marchewkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać i chwilę razem poddusić. Makaron łazanki ugotować al-dente w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z farszem.
Makaron łazanki z mięsem i kapustą
Mięso marchewkę i kapustę należy ugotować
Makaron łazanki z mięsem i kapustą
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu
Makaron łazanki z mięsem i kapustą
Dodać posiekane mięso kapustę i marchewkę
Makaron łazanki z mięsem i kapustą
Wszystkie składniki wymieszać przyprawić do smaku