Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Makaron chiński z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron chiński z warzywami

Makaron chiński z warzywami

Składniki:

Makaron chiński z warzywami

 

 

  • 25 dag makaronu chińskiego
  • 60 dag różyczek brokułów
  • 1 żółta papryka, pokrojona w paski
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 20 dag groszku
  • 20 dag kiełków fasoli
  • 40 ml sosu sojowego
  • olej
  • przyprawa do kuchni azjatyckiej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron chiński z warzywami
Aby przygotować pyszny makaron chiński z warzywami należy brokuł gotować 5 minut w osolonej wodzie. W woku rozgrzać olej, oddać paprykę brokuły i smażyć 5 minut. Dodać groszek, sos sojowy, kiełki, przyprawić przyprawą do kuchni azjatyckiej i smażyć jeszcze chwilę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z warzywami.