Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Makaron Cassarecee z sosem czterogrzyb.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Fantazyjny makaron y leśnymi grzybami.

Makaron Cassarecee z sosem czterogrzyb.

Składniki:

Makaron Cassarecee z sosem czterogrzyb.

 

 

  • 20 dag makaron Cassarecee Mogą być ew.świderki
  • 25 dag grzyby leśne mieszane,
  • 2 łyżki masło naturalne,
  • 1 mały kubek ŚMIETANA 22 %,
  • 1 szt kostka grzybowa,
  • 1 szt cebula,
  • 1 duży ząbek czosnek,
  • 20 dag ser żółty,
  • sos sojowy z grzybami,
  • l pieprz mielony,
  • ew koperek,
  • oliwa z oliwek,
  • Sól

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron Cassarecee z sosem czterogrzyb.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem, w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek.Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę.Poddusić ją i włożyć grubo pokrojone grzyby.Ja dałam mieszankę kurek z podgrzybkami, maślakami i kozakami.Podlać rozpuszczoną w szklance wody kostką grzybową.Dusić ok. 40 min.Dodać śmietanę, dusić jeszcze ok. 15 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i sosem sojowym.Ser zetrzeć na drobnej tarce.Na talerzu ułożyć makaron.Na nim grzyby, posypać tartym serem i ew. koperkiem.SMACZNEGO!