Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Makaron zapiekany z boczkiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron zapiekany z boczkiem i jajkiem podawać jako danie główne z warzywnymi surówkami.

Makaron zapiekany z boczkiem i jajkiem

Składniki:

Makaron zapiekany z boczkiem i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z boczkiem i jajkiem
Boczek umyć i pokroić w drobną kostkę, stopić na skwarki. Jajka roztrzepać, podsmażyć na boczku, wymieszać z częścią startego sera, posiekaną zieloną pietruszką, posolić i popieprzyć. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, polać gorącą wodą, odsączyć, wymieszać z gorącym boczkiem i masą jajeczno serową. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą i wyłożyć do niej makaron, posypać pozostałym tartym serem i zapiec.