iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Makaron z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pewnie większość osób ma swój sposób na wykorzystanie resztek makaronu to jest moja ulubiona metoda, tą porcją najedzą się dwie osoby.

Makaron  z jajkiem

Składniki:

Makaron z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron z jajkiem
Na patelnię wlać śmietanę kremówkę  i zagotować,do  gotującej śmietany dodać rozmieszane jajka  oraz ugotowany,  zimny makaron, oczywiście był to makaron który został z wcześniejszego obiadu, przemieszać na patelni i doprawić do smaku solą  oraz pieprzem ja używam ziołowego, wszystko dokładnie wymieszać i smażyć do odpowiedniego dla nas ścięcia się jajek, gotowy i goracy makaron  przełożyć na talerze i posypać sporą ilością startego zółtego  sera. Można też przed podaniem posypać szczypiorkiem i ja bardzo lubię dodatek pomidora.