Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Makaron z borówkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Imbir w upalny dzień jest bardzo wskazany, rozgrzewa nas od środka. A nasz organizm sam zaczyna się chłodzić.

Makaron z borówkami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z borówkami.

 

  • 100 g ugotowanego pełnoziarnistego makaronu
  • pół szklanki borówek
  • 4 listki mięty
  • łyżeczka miodu
  • na czubku noże mielonego imbiru
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Makaron z borówkami.
Jeśli nie mamy gotowanego makaronu, gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. W niewielkim naczyniu podgrzewamy borówki z odrobiną wody. Gdy się zaczną gotować lekko je rozgniatamy. Pod koniec gotowania dodajemy miód, imbir i miętę. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut na bok. Podajemy z ciepłym makaronem i kilkoma całymi borówkami. Bardzo szybkie i bardzo sycące lekkie danie na lato.
Makaron z borówkami.
Borówki i mięta..połączenie niecodzienne, ale smaczne.
Makaron z borówkami.
Borówki podgrzewamy i doprowadzamy do wrzenia z odrobiną wody.