EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Mołdawska solanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupka prosto z Mołdawii

Mołdawska solanka

Składniki:

Mołdawska solanka

 

  • po 70dag szatkowanej białęj kapusty i ziemniaków
  • 70dag łopatki
  • 5 łyzek koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • 3 kostki rosołowe
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki cukru
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • peczek posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Mołdawska solanka
1. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy i podsmażamy na oleju. Zalewamy gorącą wodą i dusimy ok. 30 minut. 2. Pokrojone w ósemki ziemniaki, kapustę i posiekana cebule podsmażamy i przekładamy do mięsa. Dodajemy liście i kostki. wlewamy 2l wrzącej wody i gotujemy ok.20minut. Dodajmey koncebtrat i cukier. Mieszamy, zagotowujemy i doprawaimy. posypujemy koperkiem. Mozna podawać w chllebie lub na zwykłym talerzu z bagietką