paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moje kotlety z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkostrawna, delikatna potrawa

Moje kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

Moje kotlety z kaszy gryczanej

 

Sposób przygotowania:

Moje kotlety z kaszy gryczanej
Natkę płuczemy, otrzepujemy z nadmiar wody i drobno siekamy. Pora myjemy i kroimy w kostkę. Kaszę gotujemy tak jak zawsze we wrzącej, posolonej wodzie, odcedzamy. Dodajmy do niej pora zeszklonego na oleju, mieszamy. Twaróg łączymy z serem, natką, kaszą i jajkami. Całość wyrabiamy na jednolitą masę doprawiając pieprzem i solą do smaku. Z powstałej masy formujemy kotlety, które obtaczamy w płatkach i smażymy z obu stron na złoty kolor na oleju.