wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Móżdżek smażony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniały przysmak dla dorosłych

Móżdżek smażony

Składniki:

Móżdżek smażony

 

  • 25 daa móżdżku cielęcego, wieprzowego lub wołowego
  • 2 dag cebuli
  • 2 dag masła
  • 1 jajo
  • pieprz
  • zielona pietroszka

Sposób przygotowania:

Móżdżek smażony
Móżdżek obrać z błony posiekać nożem na desce do mięsa. Cebule bardzo drobno pokroic, przesmażyć na tłuszczu, ale nie zrumienić, dodac móżdżek, osolić i mieszając smażyć około 5 min, aż straci różowy kolor. Do gorącego móżdżku można wbić surowe jajo, szybko wymieszać i szybko podgrzać, aby jajo całkowicie się ścieło. Można dodac mielonego pieprzu, zielonej pietruszki i dla zaostrzenia smaku soku z cytryny.