Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny lin z piekarnika w ostrej papryce i koperku.

Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr

 

Sposób przygotowania:

Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Liny wypatroszyć, dokładnie oczyścić, pokroić na kawałki i umyć. Osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Natrzeć oliwą, oprószyć kucharkiem, pieprzem, ostrą papryką w proszku oraz koperkiem. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Podawać na gorąco.
Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Kawałki ryby natrzeć oliwą i oprószyć przyprawami.
Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Rybę ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Lin z piekarnika w koperku i ostrej papr
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez pół godziny.