iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Leśne grzyby z cebulą i jajkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Uwielbiam smak leśnych grzybów a jak jest sezon to przyrządzam je właśnie w taki sposób.

Leśne grzyby z cebulą i jajkiem.

Składniki:

Leśne grzyby z cebulą i jajkiem.

 

  • świeże,leśne grzyby np.borowiki,maślaki,koźlaki itp.ok.1kg po ugotowaniu
  • 2 duże cebule
  • 4-5 jajek
  • sól,pieprz mielony,odrobina masła lub oleju

 

Sposób przygotowania:

Leśne grzyby z cebulą i jajkiem.
Oczyszczone,umyte i pokrojone grzyby gotuję w osolonej wodzie przez ok. pół godziny,przecedzam i płuczę zimną wodą ( tak przygotowane można np.zamrozić).Smażę je następnie przez ok.45 min. na odrobinie masła lub oleju z pokrojoną w kostkę cebulą,doprawiam do smaku solą i pieprzem,na końcu dodaję roztrzepane jajka i mieszam żeby się wszystko połączyło a jajka zcięły.Gotowe.SMACZNEGO!!!