Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Łazanki z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na łazanki i zarazem inny ciekawy smak kapusty pekińskiej

Łazanki z kapustą pekińską

Składniki:

Łazanki z kapustą pekińską

 

  • 500g mięsa mielonego
  • opakowanie makaronu łazanki
  • główka kapusty pekińskiej
  • przyprawa do dań z kapusty
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą pekińską
Makaron gotujemy i odstawiamy na bok. Mięso mielone smażymy na oliwie i doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, również odstawiamy. Na końcu kroimy w paseczki kapustę i smażymy na oliwie z dodatkiem przyprawy do dań z kapusty. Kapustę łączymy z mięsem, lekko podsmażamy. Całość łączymy z makaronem i gotowe! nie trzeba zapiekać, smak jest już idealny...kapusta pekińska nadaje pyszny zapach i smak, polecam