Sposób przygotowania:
łososiowe koreczki
1. Twaróg rozdrabniamy i ucieramy ze śmietaną. Szczypiorek myjemy, osuszamy , siekamy i dodajemy do sera. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. Na każdej tortilli uładamy pojedynczą warstwę łososia, a na niej rozsmarowujemy masę twarogową. Ostroznie zwijamy roladę
3. W roladę wbijamy wykałaczki w odległości o. 1 cm od siebie. Ostrym nożem kroimy w plastry pomiędzy wykałaczkami i ustawiamy na talerzu.
2. Na każdej tortilli uładamy pojedynczą warstwę łososia, a na niej rozsmarowujemy masę twarogową. Ostroznie zwijamy roladę
3. W roladę wbijamy wykałaczki w odległości o. 1 cm od siebie. Ostrym nożem kroimy w plastry pomiędzy wykałaczkami i ustawiamy na talerzu.