Sposób przygotowania:
Owoce na chmurceETAP 1:
1. Rozpuścić tabliczkę czekolady w odrobinie mleka- połamać na kostki, wrzucić do kubeczka, zalać mlekiem. Wstawić do mikrofali i podgrzewać kilkanaście sekund na najwyższej mocy. Wyjąc, wymieszać dokładnie. Jeśli czekolada nie chce się rozpuścić do końca, jeszcze przez chwilę podgrzać. Kiedy będzie za gęsta, dolać odrobinę mleka.
2. Wyłożyć pianki marshmallow na dnie miseczek lub kokilek, włożyć do mikrofali i podgrzewać co jakiś czas wyjmując i kontrolując ich stan (nie mieszać). Kiedy pianki wyrastają ponad miseczkę, wyłączyć na moment mikrofalę i powtórzyć czynność 3-4 razy.
3. Polać pianki czekoladą, na to wyłożyć ulubione owoce (maliny, borówki, jagody, truskawki itp..). Udekorować i pałaszować póki pianki gorące! :) smacznego!