iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Okoń morski w warzywach na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka rybka ,pyszna i pożywna

Okoń morski w warzywach na maśle

Składniki:

Okoń morski w warzywach na maśle

 

  • 1 szt okoń morski,
  • 2 łyżki fasolka czerwona,
  • 1 szt marchewka,
  • masło,
  • Przyprawa do ryb,
  • cytryna,
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka groszek,
  • 1 łyżka kukurydza

 

Sposób przygotowania:

Okoń morski w warzywach na maśle
Z rybki robimy filet przyprawiamy przyprawa do ryb i smażymy na masełku . Gdy ryba jest zarumieniona z dwóch stron ,ściągamy ją z patelni i wkładamy na patelnie warzywa,mieszamy .Warzywa wcześniej odsączamy z zalewy .Marchewkę kroimy w kostkę Rybę układamy na talerzu na niej układamy warzywa .Kropimy sokiem z cytryny.Ozdabiamy natką pietruszki .