Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ogórki konserwowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

takie ogórki są najlepsze

Ogórki konserwowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórki konserwowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe
Słoiki do ogórków wyparzyć.
Ogórki umyć, ułożyć ciasno w słoikach, dodać do każdego słoika opłukany koper, ząbki czosnku i gorczycę.
Następnie z wody i octu przygotować zalewę.
ZALEWA:
Do garnka wlać wodę, ocet, wsypać cukier i sól, oraz dodać przyprawy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i listki laurowe.
Zalewę zagotować.
Gorącą zalewą zalać ogórki w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu 25 minut.
Ogórki konserwowe
w słoikach zostały ciasno ułożone ogórki, dodano do ogórków przyprawy
Ogórki konserwowe
słoiki z ogórkami zostały poddane pasteryzacji przez 25 minut

Tagi:

ogórki