Ogórki curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe i szybkie na każdą kieszeń.

Ogórki curry

Składniki:

Ogórki curry

 

  • ogórek 2,5 kg
  • cebula 3 szt.
  • sól 2 łyżka
  • pieprz 2 łyżka
  • ocet 1,5 szklanka
  • cukier 1,5 szklanka
  • curry 2 łyżeczka
  • pieprz mielony 2 łyżeczka
  • papryka czerwona słodka 2 łyżka
  • gorczyca 2 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Ogórki curry
Ogórki obrać i pokroić w ćwiartki, cebulę obrać i pokroić w półplasterki, dodać sól i odstawić na 3 godziny. Ocet z cukrem zagotować, ostudzić. Zalać tym ogórki. Pieprz, curry, słodką paprykę i gorczycę wymieszać i dodać do ogórków. W słoikach poukładać ogórki i cebulę, zalać zalewą. Pasteryzować 5-10 minut.