paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Omlet z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki omlet z makiem i migdałami .

Omlet z makiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet z makiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z makiem
Jajka roztrzepać widelcem dodać mąkę, cukier waniliowy i mleko, wymieszać na jednolitą masę. Do masy dodać startą skórkę cytryny, mak oraz posiekane drobno migdały. Wymieszać wszystkie składniki. Rozgrzać patelnię i wylać ciasto . Smażyć na małym ogniu aż jajka całkowicie się zetną. Przełożyć na talerz podawać na ciepło, można polać lukrem.
Omlet z makiem
. Do masy dodać startą skórkę cytryny, mak oraz posiekane drobno migdały.
Omlet z makiem
Rozgrzać patelnię i wylać ciasto . Smażyć na małym ogniu aż jajka całkowicie się zetną.