ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Omlet z jagodami i morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste i smaczne śniadanie w połączeniu z pysznymi sezonowymi owocami. Polecam na śniadanie nie tylko dla dzieci.

Omlet z jagodami i morelami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet z jagodami i morelami

 

Sposób przygotowania:

Omlet z jagodami i morelami
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka , wymieszać. Na koniec dodać mąkę żytnią oraz mielone migdały. Delikatnie połączyć. Na patelni rozgrzać masło, wylać na nią masę jajeczną. Podsmażyć z jednej strony, posypać jagodami i przewrócić na drugą stronę. Również zrumienić. Przełożyć na talerz posmarować jogurtem naturalnym, rozłożyć owoce i złożyć na pół. Na wierzchu również posmarować jogurtem naturalnym i ułożyć owoce.
Omlet z jagodami i morelami
Masę jajeczną wylać na rozgrzaną patelnię z masłem.
Omlet z jagodami i morelami
Na masę jajeczną na patelni posypać jagody.

Tagi:

jajko jajka omlet