jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Omlet hiszpański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierwszy z rodzaju pulchnego, smacznego, jajecznego placka, który przyrządza się dodając do masy jajecznej składniki, smażąc je razem:)

Omlet hiszpański

Składniki:

Omlet hiszpański

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet hiszpański
Cebulę, boczek, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem soli i pieprzu. Jajka rozmącić ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem, papryką oraz dodać posiekany szczypior. Tak przygotowaną masę jajeczną wylać na kawałki smażonych składników, a następnie smażyć przez kilka minut na małym ogniu, od czasu do czasu ruszając patelnią, aby masa jajeczna była równomierna.

Tagi:

kielbasa omlet